Zo veel smaken, zo veel passie…

In september 2013 begon bij ons het idee te groeien voor het opstarten van een uniek concept in de wereld van koffie- en thee beleving. Gedreven door ‘Passie en Smaak’ en heel véél respect voor natuurlijke producten zoals koffie, thee, cacao, willen we deze passie met iedereen kunnen delen. Daarom werden de voorbereidingen getroffen voor een winkel met bijbehorende Tasting-Room (proeverij). Een plek waar de klant centraal staat, om een complete belevenis te creëren, om kennis te maken met onze producten. Een plek waar de echte koffie- en theeliefhebber zich thuis zal voelen.

Vernieuwend, ambachtelijk, gedreven en bovenal 100% natuurlijk, zijn belangrijke elementen tijdens onze zoektochten naar de beste producten. Om de allerhoogste kwaliteit te kunnen garanderen, kunnen we natuurlijk niet zonder de allerbeste partners om mee samen te werken.

Om de kennis nog wat bij te werken en de nodige papieren op zak te hebben, werd gekozen voor de Ondernemingstraject Beroepskennis tot “Koffiebrander- en Uitbaatster Koffiebar”. Toen Isabel Valor-Lopez in 2014 het getuigschrift behaalde, was “Valor Café bvba” een feit.

Daarmee werd de start gemaakt om onze droom te realiseren. Er moest een winkelruimte komen, en er werd druk gezocht naar de allerbeste machines. Na lange tijd hard werken, was het in oktober 2014 tijd voor een feestelijke opening van de Tasting-Room en winkel “Valor Café”. Een eigen koffiebranderij was een belangrijk onderdeel om de kwaliteit van onze koffie te waarborgen. Daarmee was er de mogelijkheid om de meest smaakvolle en unieke koffie te produceren in eigen beheer.

En zo ontstond Pasión y Sabor...

Al snel bleek dat het concept van “Valor Café” uit begon te groeien naar meer dan alleen koffie en thee.

Er werd plek gemaakt voor een assortiment ambachtelijke chocolade, en ook de nodige accessoires werden toegevoegd aan het aanbod. Tevens zijn een groot aantal unieke en exclusieve alcoholische dranken gevonden die fantastisch aansloten bij het concept.

Isabel Valor-Lopez
Isabel Valor-Lopez
Johan
Johan

Omdat het concept al snel uit de “babykleertjes” groeide, was het moment aangebroken om te kiezen voor een nieuw jasje voor de onderneming.

Samen met onze huisstijl-designer, hebben we het huismerk ‘Pasión y Sabor’ op de tijdlijn gezet. Dit was nodig om onze missie, visie en passie nog méér kracht bij te zetten.